Wat is groen water?

We spreken van groen water wanneer we onze vissen niet meer zien zwemmen, of wanneer het water troebel is.  Deze vertroebeling wordt veroorzaak door ééncellige micro-organismen, ook wel zweefalgen, genaamd. 

 

Zweefalgen zijn erg klein, microscopisch van afmeting of nog net zichtbaar. De tint van het water kan variëren tussen fel lichtgroen over dofgroen tot eerder bruingroen. Naarmate er meer microscopische algen in het water zweven wordt het water minder en minder doorzichtig.

 

In de winkel kunnen wij reeds aan een heel beperkte hoeveel zien hoe erg het gesteld is met uw vijverwater. Breng gerust een potje water mee, wij analyseren dit  (zowel visueel als naar waarden toe)  en bekijken met u de verschillende opties. 

 

Wat is de oorzaak van groen water

Zweefalgen kunnen heel veel oorzaken hebben, gaande van een slechte filtering, te weinig bacteriën, slechte waterwaarden, tot zelfs zware metalen die in het water aanwezig zijn. Daarom is het heel belangrijk dat wij veel informatie krijgen over uw vijver, zodat we samen de oorzaak kunnen zoeken. 

 

Wat kunnen we tegen groen water doen?

Eénmaal we de oorzaak gevonden hebben, stellen we een oplossing voor. Wij zijn geen voorstander om ZOMAAR 'helder water' producten in het water te doen.  Dit zal namelijk een tijdelijk effect hebben, wat tot frustraties leidt.  Soms  stellen we voor dit wel te doen, maar dan vaak in combinatie met andere handelingen. Alles hangt ook af van de grootte van de vijver, de ernst van het probleem en het budget dat klanten  hieraan willen uitgeven. 

 

Om dus zo efficiënt mogelijk te werk te gaan, raden we aan om eens langs te komen in de winkel met een beetje water. Graag in een glazen,, doorzichtige blokaal.

We volgen uw evolutie dan ook op en kunnen bijsturen waar nodig.