Home » Tip V/D maand

September.  

Waar we allen op hoopten, komt helaas niet - een warme nazomer! 

Maar we mogen niet klagen, met temperaturen tussen de 20°C en de 25°C, hebben we toch reeds enkele mooie nazomerdagen gehad. 

 

Ongeachte wel type vijver u heeft, de nachten worden gevoelig kouder en dit heeft soms wel een impact : 

 

  • Voor zwemvijver en biopool klanten houdt dit in dat ofwel de verwarming op een laag pitje komt te staan of zelfs helemaal afstaat. Ofwel wordt gretig gebruik gemaakt van het rolluik.   Filterplanten beginnen reeds gele bladeren te krijgen en hier en daar af te sterven. 

 

  • In siervijvers zien we dat  planten zoals waterlelies en zuurstofplanten niet meer bijgroeien. Wanneer het echt kouder zal worden, zullen deze planten afsterven. Hierbij komt een rottingsproces met veel CO2 vrij. Dit kan een risico geven op verzuring van het vijvermilieu. Daarom is het belangrijk om de GH & KH waarde hoog te houden, zodat deze producten, het teveel aan CO2 kunnen binden.  Ook de bacteriën zijn cruciaal om dit organisch proces te ondersteunen.

 

  • Voor koi-vijver klanten verandert er niet veel. Zij kunnen hun vissen nog steeds gretig (in de mate van correcte filtering) blijven voederen. De vissen zwemmen nog lustig rond en hebben de voedingsstoffen nodig.  

 

Zonnige vijvergroeten!

Kim